Det snurrar i min skalle.



Det snurrar i min skalle. Det verkar vara en ständigt återkommande rubrik i den här bloggen, men jag störs inte det minsta av det för det känns ofta så i mitt liv och det är hämtat ur denna fantastiska låten av Familjen som jag inte får nog av. Idag är jag snurrig pga den helt vrickada kursintrodktion jag varit på idag, men vi skrattade nog de flesta av oss när vi gick ut. Allt kändes bara konstigt. Haha. Och ärligt talat så kvittar det för mig. Jag ska försöka lägga ner min pretantiösa sida för en termin (om det nu skulle bli Ped II i vår :S) och bara se till att leva och må bra. Det vet man inte hur länge man har möjlighet att göra. Självklart kommer studierna att ta upp den största delen i mitt liv just nu, för det är det jag gör för tillfället. Studerar. Men jag tänker också tillåta mig själv att vara ledig. Vara med Viktor. Vara med mig själv. OCH; vara med mina fantastiska vänner. Jag behöver det. Jag behöver dem. <3



Bara, bara, vara vänner.

Det där med relationer, eller kontakter, ibland knappt ens bekantskap utan bara möten. Det är märkligt, och såklart facinerar det mig. Man möter varje dag så himla många människor och, i alla fall jag, påverkas otroligt stark av nästan varenda möte. En helt vanlig dag för mig innebär att kliva upp, möta Viktor, min starkaste relation här i livet. Han vet alldeles för mycket om mig och jag om honom. På gott och ont. Oftast otroligt gott. Vi samtalar med och utan ord och känner av varandras vibbar. Jag kanske möter en man på min morgonpromenad som ger mig en märkligt blick som får mig att rysa när vi passerar varandra och vända mig om då och då efter det för att försäkra mig om att han inte vänt efter mig. En annan man ger mig ett leende när jag ler åt hans fina hund och det blir ett positivt möte oss emellan. Utan ett enda ord.
    På affären jobbar olika personer och beroende på vid vilken kassa jag väljer att köa kan min dag få otroligt olika utseende. Jag är inte en sån som är långsint, det är jag dålig på, men möter jag en otrevlig kassörska som inte vill hjälpa mig med det hon är där för att finnas till för blir jag illa berörd, precis som på alla andra ställen där männsikor inte gör sitt jobb och trivs med att göra det. Möter jag däremot en trevlig kassörska kan jag njuta av det hela dagen och en "pratstund" på tre meningar på varsin sida om kassan kan verka obetydligt för många men mig glädjer det och jag uppskattar sådana små saker som får mig att inse att jag behöver andra människor, mycket och ofta. Och andra behöver faktiskt mig ibland!
    På samma sätt blir jag fundersam när jag möter grannar i trappen. Vi känner inte varandra. Har inte någon relation. Men vi bor i samma hus och jag har min säng placerad två meter över någon annans. Då känns det för mig logiskt att hälsa. Ett enkelt "Hej" (fast såklart svenskt, så jag säger "Hej hej") men inte alltid får jag ett hej tillbaka. Jag blir de gångerna varken arg, ledsen eller illa berörd, men jag funderar. Varför blir jag så glad av en hälsning i trappan medan vissa inte ens hälsar tillbaka? Det enklaste vore att fråga, men när jag inte ens får svar på ett "hej" känns vidare diskussioner ganska avlägsna.

Nattmacka.



I försök att tränga bort hemska toner av ett otroligt dåligt cover"band" i garaget bredvid lyssnar jag på Wilco och myser mig bort till lallandets tid för sisodär en fem-sex år sedan. Det känns fantastiskt. Mindre fantastiskt är killen på andra sidan väggen som till miditrummor och synth spelar gitarr och sjunger allt från AC/DC och peta in en pinne i brasan.
Om jag kommer sova något inatt är fortfarande oklart...

...nu är det klart, när Abba-medleyt drog igång insåg jag...det blir nog ingen sömn.

Caroline af Ugglas - En cool tjej.

Sommarkrysset, ett måste med tanterna på jobbet. Jag brukar inte titta mer än när jag är här (på jobbet) så min undersökning bygger inte på några rättvisa statistiska siffror, men med ett enkelt överslag har jag räknat ut att både Allsång på skansen, Sommarkrysset och Lotta på liseberg innebär en massa kändisar eller "kändisar" som uppträder och det slår aldrig fel, utan det är hitsen som gäller, eller "hitsen". När så Caroline af Ugglas dök upp i rutan förväntade jag mig "Snälla, snälla" men hon överraskar. Tack stora värld för sånna som är coola och bryter lite förväntningar. TV blir ju så tråkigt, osmart och förutsägbart ibland, för det mesta.



Freecard.

Ikväll sitter jag på jobbet. Min tanke var att plugga så mycket jag orkade men jag har redan tröttnat. Jag sappar lite på TV:n och inser att jag inte kommer orka se någon film heller...men jag påminns om en fråga som dök upp för ett par veckor sedan. Jag och Viktor pratade om vilka som skulle vara våra "freecards". Viktor skulle såklart inte ha något, och det känns ju otroligt charmigt, men jag tänker nog inte låta bli. Mitt förslag var då Dennis Lyxzén men det var enligt Viktor för troligt att den önskan skulle så in så det gick bort. I alla fall...mitt i sappandet idag bestämde jag mig. Joaquin Phoenix. Ja tack!

Men egentligen känns det bäst så för mig med.
Det är ju dig jag vill ha!
Yes I´ll admit that I´m a fool for you
Because you´re mine I walk the line.


Livet trilla på.

Livet trillar på och jag vet inte om jag hejjar på eller skriker stopp. Jag trivs med att vardagen rullar på. Utan för stora krämpor och skit och att livet rullar på. Jobbet och skolan går framåt och behöver inte ta mer tid än det redan gör. Och jag längtar ju så mycket efter framtiden. Samtidigt kan jag få lite panik när jag inser att vardagen rullar så fort att jag knappt hinner med. Alla dagar som går på fler ställen än hemma hos mig och att jag faktiskt inte är med när dagarna går. När en dag gått har jag hunnit hälften av vad jag velat. När tiden inte räcker till till min kärlek och när jag inser att två av mina bästa vänner åter ger sig av till andra sidan jorden, och vi inte har setts på hundra år. Då vill jag skrika STOPP!


<3



Jag har kanske inte alla gånger
talat om i ord hur viktig du är för mig.
Aldrig diktat eller skrivit sånger
där jag ärligt sagt hur mycket jag gillar dig.
Jag har faktiskt aldrig haft en tanke
att sätta känslorna på pränt.
Den tiden är nu slut,
ge mig en minut,
för detta är vad jag har känt.

I hela världen, i hela världen
finns det bara en enda som jag älskar.
I hela världen, i hela världen
finns det bara en enda som jag vill ha.

Jag medger att jag nonchalerat
allt det där om rosor och romantik.
Om du nån gång kommenterat
har jag inte fäst mig vid din kritik.
Så kanske är det sista chansen
att komma med ett argument.
Vet inget annat sätt,
att ställa allting rätt,
men detta är vad jag har känt

Jag är inte någon ängel
inte nån som gud har sänt.
Men jag hoppas att du vill,
försöka en gång till,

för detta är vad jag har känt

I hela världen, i hela världen
finns det bara en enda som jag älskar.
I hela världen, i hela världen
finns det bara en enda som jag vill ha.

Älska.

Med tanke på "Pest", och en god vän som åter påmint mig om hur viktigt kärlek är.
Tack




Idag vaknade jag. Skulle inte ens starta datorn. Direkt ut på panikpromenad och sedan äta frukost.
Men något fick mig att ändå sätta igång burken och logga in på facebook. Detta något kom att rädda min dag.
Utan att vidare gå in på en annan persons tankar fick jag idag den tankeställare man ibland behöver för att riktigt börja älska det man har. Någon viktigare kan man nog inte göra i livet.

Läser en bok av Bob Hansson, Gunnar. Ett eftertankens mästerverk om människors självhat och hur det styr och driver deras liv. Det väcker tankar om hur lite man märker av vad man själv går och utstrålar varje dag. En rekomendation, läs den och fundera på hur just du möter livet. Kanske blir det inte sämre av lite självkärlek än allt detta självhat. Energin ska vi inte prata om. Självhatet är en riktig miljöbov vad gäller utsläppen av dålig energi. Rädda världen!

Väl ute på min promenad mötte jag varenda kotte med ett leenden, alla låtar i min mp3spelare påminde mig om det underbara livet och jag kom på mig själv med att i vissa stressade och tunga stunder bli bitter, så bitter jag häromdagen skrev om att jag blir så ledsen när andra är. Jag vandrade på och fick såklart skoskav. Inte så kul kanske man tänker då. Jag joggade. Då kändes det mindre. Jag gav upp motstretandet och tog av mig skorna, gick barfota på den uppvärmda, men ändå lite svala asfalten. Det var det bästa jag gjort på länge. Minnen från en barndom som på många vis var enklare, på andra vis så svår. En barndom då jag var mindre bitter i alla fall. Jag gick den sista biten hem och kunde inte låta bli att bara njuta. Att älska livet och allt runtomkring mig. Många verkade ha stora problem med att jag gick där barfota. Man ska nog inte göra så helt enkelt. Kanske dök ett litet självhat upp inom dem, de som inte vågar gå barfota, minnas och älska. Jag slöt ögonen bakom solglasögonen, det skulle de ju ändå inte se och lika bra var väl det annars skulle de nog tro att jag var helt och hållet knäpp, och jag log. Breda leenden kladdade sig fast i ansiktet på mig hela vägen hem. Ett lugnt och skönt leende. Jag minns hur mycket jag älskar att känna mig så lycklig.
Tack Tor.



En sång som får mig att älska och värdesätta det omkring mig. Prova själv!

Med kärlek. Åsa.



I hela världen.


Pest.

Det finns så mycket att gnälla på. Att beklaga sig över. Självömkan. Den finns så många saker man råkar ut för som gör det värt att tycka synd om sig själv. Man kan vara med om så otroligt mycket hemskt och man kan fastna i dessa hemskheter. Man kan bli på vresigt humör för att man har det så himla jobbigt. Man kan glömma bort att leva det liv man har för att allt bara känns skit. Det som ändå kanske är ganska bra tycks meningslöst och det man inte har gör en ännu bittrare. Man får svårt att njuta av andras glädje och lycka och man gräver ner sig i sin egen pest...

...eller så låter man bli.
Ibland blir jag bara så besviken på att perspektiven inte är större än så.



Utochin


Sticka ut inuti.

Nu var det slut på det roliga och mina flickor har åkt hem efter att ha varit här i "helgen". Vi har trott ända sedan de kom i tosdags att det är helg men nu är den över och imorgon ska jag tillbaka till jobbet. Det känns ändå bra för vi har hunnit prata och bara vara med varandra. Sådant händer inte så ofta nu för tiden så jag värdesätter det verkligen. Och jag är så himla glad över att de faktiskt tar sig hit ibland. Det gör mig glad.
Nu ska jag bara längta ihjäl mig efter att Viktor ska komma hem och fira den 8:e med mig.

På´t igen. Här är det nya livet...


Slowmotion

Balkongöl


Kärleksöl

Det går långsamt med uppdaterandet, men det snurrar för mycket i min skalle just nu för att jag ska kunna bry mig mer. Tyvärr. Här är iaf bilder från en mycket mysig kväll på balkongen förra veckan med, Viktor, bror Erik och öl.