2009

Näst sista dagen på år 2009 och jag är redo för 2010. Det känns på ett  vis galet att ett helt år har gått igen och att det gått så fort...ovanligt fort i min värld men samtidigt är det inte konstigt för det har hänt så mycket. Nästan aldrig förut har jag förändrats så mycket på ett år och den här gången har det varit en positiv förändring. Det är jag evigt tacksam för och jag hoppas att det inte är flyktigt utan att det fortsätter så. Visst har jag planer och mål för nästa år och jag ska försöka det bästa jag kan. Mitt största mål för år 2010 bli i alla fall att må bra. Så bra jag någonsin kan, dessutom vill jag att andra, ni, de ska må bra. Jag vill göra något för andra, vad får vi se.

1. gjorde du något i år som du aldrig gjort förut? läste matte på högskola...första och sista?! Återvände dessutom till ett sommarjobb och såg AC/DC live!
2. höll du några av dina nyårslöften? jag kommer inte ens ihåg om jag gav några och vad det i så fall kan ha handlat om så jag antar att jag inte höll några :) 
3. blev någon/några av dina vänner föräldrar i år? nej jag tror faktiskt inte det
4. dog någon som stod dig nära? inte någon som stod mig nära, men döden har på ett ovanligt obehagligt vis varit närvarande och skrämt mig mer än förut
5. vilka länder besökte du? jag var inte utanför Sverige alls!
6. är det något du saknat år 2009 som du vill ha år 2010? absolut inte. har snarare blivit av med saker som jag aldrig vill ha tillbaka, möjligtvis att fem kilo skulle bort också!
7. vilket datum från år 2009 kommer du alltid att minnas? antagligen 8/10 Min och Viktors treårsdag
8. din största framgång 2009? att magkalaset äntligen vände och att den gamla Åsa började komma tillbaka.
9. största misstaget? finns ingen anledning att ångra något nu.
10. har du varit sjuk eller skadat dig? inte så mycket faktiskt. det gamla vanligt hänger med...
11. bästa köpet? telezoomen 70-300. MUMMA
12. vad spenderade du mest pengar på? som engångsutgift var det nog objektivet...om jag inte köpte bilen i år?!
13. gjorde någonting dig riktigt glad? när allt vände och att hitta tillbaka till kärlek och glädje
14. vilka låtar kommer alltid att påminna dig om 2009? Det snurrar i min skalle - Familljen, alla låtar med Hoffmaestro och Christian Walz skiva från året
15. var du gladare eller ledsnare i år jämfört med tidigare år? väldigt mycket gladare
16. vad önskar du att du gjort mer? tänkt lite mer långsiktigt
17. vad önskar du att du gjort mindre? varit grinig
18. hur tillbringar du julen? med familjerna två i värna/snickarbo
19. var du kär i år? kanske mer än någonsin
20. favoritprogram på TV? haha, de vanligt, roomservice, äntligen hemma, simon och thomas, dr house, arga snickaren...
21. bästa boken du läste i år? antagligen någon kurslitteratur...kan rekomendera "Förskola, barns första skola"
22. största musikaliska upptäckten? Hoffmaestro både på skiva och live
23. något du önskade dig och fick när du fyllde år? en ansiktsprodukt från Annemarie Börlind, en varmluftsblås och en vakumpump till vin! :D
24. något du önskade dig men inte fick? en hundvalp kanske
25. vad gjorde du på din födelsedag 2009? satt vid "poolen" hos min mamma och pappa och löste korsord
26. finns det någonting som skulle gjort ditt år ännu bättre? egentligen inte, allt har sin tid
27. hur skulle du beskriva din stil år 2009? lite mindre slapp än 2008...jag använde tighta jeans flera gånger, köpte tom ett par nya. har inte antagit frökenstilen än...
28. vad fick dig att må bra? hopp
29. vilken kändis var du mest sugen på? joaquin phoenix
30. vem saknade du? det gamla hem. för första gången såg jag min och vår framtid eventuellt i östergötland
31. den bästa nya personen du träffade? Malin!

Nu gick det upp för mig...

...så:

Från botten av mitt hjärta, TACK!

 


Only share your strengths, not your weaknesses.

Ja det är ju komiskt det här med bloggande och så apropå te och annat. Som jag tidigare nämnt får man med varje kopp te också ett visdomsord i det här huset. Det gillar jag och de är oftast tänkvärda och fina. Det är förövrigt en sådan rad jag målat på väggen i vårt kök.

 

I alla fall...så har jag kommit upp mig i bloggläsandet och gör mest inget annan om dagarna och man stöter ju på alltför många bloggar som handlar om samma sak. Vardagsgnat utan charm och mest en massa gnäll faktiskt. Inget illa menat mot någon för jag är likadan själv, men ingen har väl undgått att svenska bloggar domineras av detta?! Fånigt att ursäkta sig helt enkelt...
I alla fall...igen...så hade jag kvällen innan läst otroligt många sådana bloggar. Och till morgonens te får jag detta lilla meddelande:

Only share your strengths, not your weaknesses.


Fint och tänkvärt hade man kunnat tänka. Men jag i min ensamhet började skratta. Om fler skulle leva efter det här skulle ju bloggsverige dö. Och hur skulle jag fly hemtentaskrivandet då?!

Att frosta av frysen.

Idag är det den 16 december. Åsa är just i färd med att lacka de sista julklapparna, storstäda, skriva hemtenta, gå och träna, packa och rensa kylskåp. Dubbelt är alltid bäst sade hon slog av frysen, njöt minst tre och en halv sekund av tystnaden, för jösses så mycket en påslagen frys låter, och bar ut all mat på balkongen. Där står den nu medan Åsa hoppas och hoppas att ingen skata eller något annan fjäderbeklätt djur ska picka hål på alla påsar och käka upp mormors bullar, medans det i köket klirrar och pluppar när ett och ett halvt års is smälter likt polerna.

Ibland är det något oförsämt över mig. Jag gillar trubbel, viss typ av trubbel och har alltid gjort. När jag var liten älskade jag när morfar kom över och bad pappa om hjälp när dagvattnet i brunnen tagit slut för att någon förtjusande granne glömt en kran eller liknande. Jag älskade när det blev strömavbrott, gärna liiite för länge så att man fick börja krångla med hinkar när man skulle spola i toaletten, laga mat på gaskök och börjar rädda den mat som räddas kunde i kyl och frys. Jag njöt varje gång det var sådant snöoväder så att man knappt tog sig utanför dörren eller när det åskade orimligt mycket så att alla kontakter i huset var tvugna att dras ut. Det var någonting mysigt med allt detta trubbel och jag tyckte liksom om själva problemlösningsbiten. Det var som att hela familjen samlades och gjorde någonting tillsammans för man var tvungen att lösa det, på en gång! Vilken hemsk barndom kan man tänka. Men det var den inte. Det var nog bara jag som var lite ovanlig. Japp sådan var jag som liten och lite sådan är jag nog än. Hur arg jag än kan bli så är det något mysigt med vinterdäck som sitter fast, bildörrar som inte går att öppna och avlopp som täpper till...ja förutom just vårat avlopp just nu då!

2 decimeter snö?

Nog för att jag hade hört att det skulle bli kallt i slutet på dagen och att det antagligen skulle hålla sig så ett tag. Kanske att det tom skulle komma lite snö till kvällen. Mysigt, tänkte jag som egentligen inte har någon anledning att längta efter snö mer än att jag ju ändå lagt på vinterdäcken. För inte åker jag skidor, varken utför eller framför. MEN, visst skulle det vara mysigt med lite snö. Oj vad fort det kom två decimeter tänkte jag när jag kanstade ut ett öga genom fönstret. Visst ska jag då ha en julskiva när jag diskar! Det tog ungefär 2 sekunder (jag hann inte ens torka av mig diskvattnet) innan jag insåg att det var kuddarna jag lagt ut på fönsterbrädet för vädring som låg där. Inte någon snö, men förvisso ungefär 2 decimeter höga...kuddar. Det förblev tyst under hela diskningen...


Lucia.

Idag har jag varit på luciafirande på min VFU-skola. Fantastiskt mysigt. Jag blir alltid så varm, glad och rörd när de gör sådana saker. När det spelade upp sina musikaler började jag grina tillsammans med de andra fröknarna. Tur att man inte vet hur pipplig man kommer bli om man en dag få egna barn. Då skulle man skämmas.

Idag har jag bestämt mig för att bli kalr med min rapport. Sedan ta ledigt den tid som blir över (?) för att ta tag i hemtentan imorgon. Det är svårt att komma igång, men tänk såhär. Om jag bara anstränger mig lite kanske, kanske, kanske julen kan kännas lite mer ledig än vad den är!


Peace of peppercake
:)

Oeffektivo!

Japp, det är jag det. Jag förstår inte varför jag inte bara får det här gjort. Det kanske handlar om 1½ sidas text sedan är jag klar. Mitt mål var att bli färdig idag så att jag ska kunna börja på hemtentan imorgon när jag kommer hem från VFU:n men just nu känns det tveksamt. Jag ska titta på arga snickaren ikväll, det är den enda planen, men med tanke på att jag glömt sova middag bör jag nog gå till sängs ganska tidigt ikväll om jag ska orka kliva upp någon gån efter fem imorgon bitt...

Gröt.

Nu sitter jag alltså här. Återigen. På morgonkvisten för att jag troa (hoppas?) att den där bovärden ska komma idag. Nu är det iaf över 1½ vecka sedan vi kunde duscha normalt så det vore ju skönt att få det fixat. Mest skönt vore det dock att slippa den här väntan. När man inte vet vilken dag han ska komma och kliver upp varenda morgon. Den här veckan skriver jag hemma och det blir en del skrivande på kvälls- nattetid vilket gör att jag gärna skulle ta sovmorgon, men det går inte. Jag vaknar runt sju någon gång och är helt övertygad om att jag hör honom i trappen så jag springer upp, klär på mig och stänger dörren in till Viktor som sover gott flera timmar till. Lyckas jag somna om till iaf halv åtta så drömmer jag om honom (bovärden). Imorse reste han flaggstänger och spelade poker i min dröm. Kanske är det därför han inte har tid att komma hit?! När det gått så längt känns det iaf inte kul att försöka sova vidare längre. Sedan sitter jag här, trött och eländig, men förhoppningsvis kanske jag kan få något gjort idag. Det vore väldigt skönt att bli klar med rapporten så att man kan börja på hemtentan imorgon efter VFU:n, för imorgon ska alla fina barn ha luciatåg. Jag som är så instabil nu skulle kunna börja gråta faktiskt :) Så fint kommer det bli!
Idag ska jag ta mig iväg och träna igen. Har fortfarande träningsvärk sedan i måndags, men det är ändå skönt. Sedan ska jag skriva, skriva, skriva och slutligen ta en eftermiddagsnap när klockan slagit fyra och jag vet att han inte kommer hit längre.

Ni som snabbläst detta: Denna man jag skriver om hela tiden är alltså inte någon ny flamma. Viktor står sig fortfarande. Det är min bovärd som gärna får komma och rensa avlopp här idag.

Tack och hej.
<3

V

When I see myself i'm seeing you too
As long as I remember and I'm feeling like I knew
That my jokes aren't funny the truth isn't true
If there was no you

If you were my boat in the deep blue sea
I probably sink you down
I know I should have thanked you for carrying me
But for you I would happily drown

Out on your way the darkest night the longest day
I know what to say to make you laugh
And nothing you could do
Could make me turn my back on you
When you're looking for a fight i'm your man
When you need a friend you got my hand

And what i really mean what I’m trying hard to say
Is that I'm counting on you and you got me too
Our secrets aren't safe I'm singing out of tune
If there was no you if there was no you


Out on your way darkest night the longest day
I know what to say to make you laugh
And nothing you could do
Could make me turn my back on you
When you're looking for a fight I'm your man
When you need a friend you got my hand
When you need a friend you got my hand
You got my hand

 


den 13:e dagen

Jag tittar i almanackan och inser att det är 13 dagar sedan jag var och tränade senast. Jag börjar såklart få myror i brallan, med tanke på att jag sedan jag började träna gjort det 3 dagar i veckan. Till saken hör såklart att jag låg sjuk en hel vecka och snoret har fortfarande inte gett sig och halsen är lite rosslig...MEN till detta kan jag också tillägga att jag faktiskt tror att jag skulle kunna gå och träna idag. Jag kan ju ta det lite lungt. Tyvärr, har vi haft vårt avlopp felanmält i över en vecka men ingen har behagat komma och fixa det än. Inte bara det att jag inte kan sova på mornarna när jag hela tiden tror att någon ska komma och ringa på, för jaha, mycket riktigt, de kommer alltid och utan undantag när man ligger och sover för att man för en gångs skull har sovmorgon och har suttit uppe och pluggat eller liknande kvällen innan. Och, jaha, mycket riktigt de kommer alltid och ska rensa avlopp när vasken är full med disk och gammal mat. MEN förra veckan diskade jag och torkade i köket varenda morgon så att det skulle vara fritt fram under tiden vi var borta på dagarna och ingen disk och lort att skämmas för, men, ingen dök upp. För att komma till saken vill jag inte gå och träna under tiden de har arbetsdag med risk att stå i duschen när de kommer och ska fixa avloppet...i duschen. Hm. Kanske kan jag gå direkt när de slutat jobba vid fyra, sedan duscha, sedan åka till Madde. Ja, kanske. Men nu ska jag skriva en fältstudierapport och vänta på att kanske, kanske någon kommer och rensar vårt avlopp idag.


Silverpennies.

http://www.myspace.com/thesilverpennies
För den som missat Borlänges...eller förresten, jag drar till med Sveriges bästa oetablerade band just nu och då ahr jag inte tagit i i onödan. Killarna kan och jag såg det senast igår.

 

 

 


Skämmes, ta mig fan!

Ja idag är det nästan så att man får be om ursäkt. Det var fånigt länge sedan jag bloggade, men kanske bättre att ta ett uppehåll än att skriva om något helt meningslöst.
Den här helgen har iaf varit allt annat än meningslös. Lillasyster Anna har varit här sedan i fredagskväll och vi har slappat, tittat på idol, ätit tacos, hemmagjord pizza och kycklingsallad, bakat pippercakes och gjort ett enastående pepparkakshus, chokladfondu:at, sett Silverpennies i bolänge (såklart tummen upp) och även spisat svampbob fyrkant. Tills jag somnade iaf!

Jag bjuder på en bild på pipper-huset. Tyvärr hade dörren, eller luckan släppt på den här bilden. Men den var helt klart special. Annars körde vi efter lillasysters idoga tjatande och nötande på brösttema.