"Hur mår du Åsa?"

Jo vet du vad, peppar peppar och allt det där, jag tror att jag mår ganska bra. Jag har förvisso slutat känna efter och vet knappt hur man gör längre. Men jag känner mig mycket piggare och faktiskt gladare också. Det är flera månader sedan jag låg utslagen av smärta och jag känner på något vis att det vänt. Dels av hjälpen jag fått och kanske för att jag bestämde mig för att tro på det här! Jag ville verkligen att det skulle fungera och jag tror att min vän homeopaten har prickat rätt. Nu är det bara att fortsätta och se vad som händer...men kanske...kanske...har jag fått tillbaka mitt liv!

Dagen bakom lördagens bravader.

Idag är det verkligen bakombakis dag här på herrhagsvägen. Jag har nog aldrig i mitt liv legat kvar i sängen till klockan två, för att kliva upp och ta en dusch och sedan gå tillbaka till sängen igen. Vi hade iaf roligt igår och då går det såhär. Roligast på hela kvällen var kanske ändå när busschaffören inte fick grepp i snön och fick backa för att hitta någonstans att få grepp. HAHA.

"Jag tror att det finns grepp vid Ica!"

Mp3 konvertering...fildelning?!

Jag sitter här i konverterandets stund och funderar på om konvertering av videoklipp på nätet, typ musik upplagt på youtube, kommer bli förbjudet det också i och med att fildelning blir det. Är det någon människa som vet?

Mitt nya liv.

I och med all ledighet de senaste (och kommande) dagarna har jag ofrivilligt påbörjat ett nytt liv. Jag har mått tämligen bra de senaste dagarna (!), pysslat som en tok, haft tid att hålla ordning här hemma och promenerat mellan 40 och 60 minuter om dagen och jag känner att jag mår fasligt bra av det. Jag ska verligen försöka fortsätta för att kunna må lite bättre.
Som min mamma en gång peppade mig med:

"Att sköta sig är att se till att man hinner med det roliga!"

...och jag tror på det, nu när jag testat :)

Peppar på klassutgång i helgen. YEAH!

Ledig...paw ricktith!

Jag är ledig på riktigt för första gånge på väldigt länge. Vi hade kursavslutning igår och nästa kurs börjar inte förrän på onsdag...vilket betyder, ledigt fredag-tisdag! Det känns så lyxigt. Inte ens det så kallade jullovet kändes ledig i år. Det är svårt att koppla av när man har för mycket hängandes över en. Nu däremot blir det pyssel, njutande i den nystädade lägenheten (som vi hann med igår), myskvällar, sovmorgnar, frissan och stan på måndag, promenader och allt annat som man vill hinna med, men aldrig riktigt får till. Nu ska jag frossa i dessa roliga saker!
Ikväll ska jag dessutom jobba mellan 15:30 och 21:00. Det känns inget jobbigt alls. Det är ett enkelt pass, oavsett vem man jobbar med och det går fort. Det blir inte så många timmar, och därmed inte så mycket pengar, men det är bättre än inga alls! och det ska bli fantastisk kul att träffa tanterna igen. Jag har inte träffat dem sedan innan jul.

Nu ska jag fortsätta vara ledig!

Plastpåsar.

Idag handlar bloggen inte om gårdagens let´s dance eller om känslor. Idag handlar bloggen om plastpåsar. Jag har varit på stan två gånger den här veckan och jag har storhndlat mat. När vi handlar mat använder vi alltid tygkassar och nu har jag även fått en hopvikbar lite shoppingpåse som blir typ 5x8 cm när man viker ihop den. Kanske 1 cm tjock. Den har jag numera alltid i väskan och sedan ber jag snällt expediterna om att få mina varor utan påse. Oftast går det bra, men ibland tror de att man är dum i huvudet. Jag vet inte om de blir pissed för att jag inte blir deras reklampelare eller om man bara, trendig som man är, ska vilja bära runt på en miljon påsar för att visa hur coolt mycket man shoppat. Anyway så är inte jag så cool och expediterna har jag inte så mycket till övers för om man jämför med känslan av att få fem påsar och en halvtimme senare slänga dem när man kommit hem och packat upp. Miljön, blir ju in det här fallet den stora frågan. Miljön och samvetet. Mitt tips är alltså...köp en little big shoppingbag. Jag har sett dem på både duka och akademibokhandeln och de finns säkert på fler ställen, och våga tacka nej till plastpåsarna! Hade inte jag haft mina tygpåsar den här veckan hade jag fått/köpt inte mindre än elva påsar, som alla utom två-fyra stycken (matkassar som brukar bli soppåse) hade åkt i sopan direkt. Tänk på det och fundera på om den fåniga lilla tantpåsen inte är värddet ändå!

Peace out.

I Loved You First.

Jag har en ny favoritröst.
Bakom rösten står Regina Spector.

Jag saknar alla röster som stöttat mig genom mitt liv.
Jag saknar alla vänner som jag inte har en möjlighet att ha samma vardagliga kontakt med längre.
Jag tänker på er!
You are my sweetest friend.

Jag är tacksam över alla röster som finns där idag.
Vare sig de är mina vänners röster eller mitt inres coach.

All kärlek åt er!

Imorgon smäller det.

Imorgon har jag varit ledig i tre veckor. Imorgon är det dags att bege sig tillbaka till högskolan Dalarna. Jag har inte varit ett dugg sugen än och jag har inte alls pluggat, vilket jag borde ha gjort. Men nu infinner sig friden efter två pysseldagar i lägenheten och imorgon vill jag nog faktiskt gå till skolan. Jag saknar Tinas bus och jag vill bara komma igång så att de här två veckorna kan vara över. Jag tror att de blir hektiska, men sedan börjar nästa kurs. Pedagogiskt arbete II. Shit. Jag läser inte på grundnivå längre...

Öj öj öj.

Jösses vad klockan är mycket. Jag trodde jag skulle få chansen att lämna ett riktigt uttömmande inlägg här med massor av tankar och ord. MEN imorgon ska jag ställa klockan för att  gå till tvättstugan så det går inte för sig.
Jag kommer åter en annan dag!