Shit!

Var det klockan fyra jag hade bokat tvättstugan?! :O

Skrik och Panik...igen.

PANIK-PRAKTIK, SKRIK OCH PANIK!

Idag har vi satt igång ett forskningsprojekt om grekisk mytologi för på onsdag ska vi titta på Hercules. Såklart var det "astråkigt" och "skitjobbigt", fast det var deras eget förslag från början. Vi gjorde också utvärdering av mitt temaarbete idag och resultatet blev att ingen lärt sig något och allt var skittråkigt typ. Det är kul när man slitit med ett tema i typ åtta veckor. SUCK. Det är väl bara att bryta ihop och komma igen. Om de bara kunde vara snälla mot varandra så skulle allt vara lättare. Jag får väl försöka ta till mig av Camillas ord idag, att jag inte ska ta det personligt. Men det är svårt, när man stått som ensam, ansvarig vuxen för ett pass som blir kattskit...för tredje gången på två dagar...


Nu ska jag sätta igång med mitt eget plugg. Kul att man kan ta lite ledigt iaf, när man är helt slut!
Bittert var det här! :D

Långsam effektivitet.

Idag försöker jag återigen att vara effektiv men det går långsamt. Jag får saker gjorda men jag är så otroligt ofokuserad så det tar tio gånger så lång tid mot vad det borde göra. Men det kanske är så söndagar ska vara? eller det är nog iaf så de är för mig! Jag ska iaf kämpa vidare ett tag och varva med lite plock och fix i lägenheten, handla mat och grilla med min pärla.

Hejhejhej.


Bloggtorka

Det har varit dåligt med bloggandet ett tag, men jag har som vanligt haft fullt upp. Igår hade jag seminarie på tre av de böcker jag läst denna vecka. Nu ska jag bara skriva ihop något slags skriftligt inlämningsarbete på det och på utvärderingen av mitt temaarbete jag gjort på VFU:n, sedan kan man nästan säga att jag är valbrogsledig och det ska bli så skönt. Jag behöver verkligen andas lite innan fördjupningsarbetet sätter igång på riktigt!

Idag skiner solen och termomentern visar redan på 14 grader och det här vädret vill jag inte gå miste om. Jag kanske ska packa en picknick och väcka Viktor när han blivit tillräckligt nykter och så åka iväg till solen någonstans?! Det vore skönt. Här i lägenheten kan man ju inte sitta hela dagen när det ser ut såhär utanför!

Varför inte försöka vara lite effektiv?!

Igår försökte jag hela kvällen men eftersom herrarna sup inte kom iväg förrän elva snåret hade jag svårt att komma igång sedan. Men nu, har jag läst ett kapitel om utvecklingssamtal, strukturerat upp min framtid (tre veckor ungefär, det är vad jag pallar att överskåda på en gång), ätit frukost och är nu redo att sätta igång. Jag får lugn och ro eftersom jag tänker låta Viktor sova. Klockan är inte så mycket och han blev sen inatt. Så nu sätter jag igång. Läsning varvat med tvättstugebokning och promenad...men först, ska jag se till att planera lektionerna till nästa vecka.
Kan jag få tag i monteringfett kanske man skulle se till att byta till sommardäck också. Det vore skönt. Och vår!

C´mon nu Åsa.



I´m fire c´mon!

Blödig.

                         


Your hair was long when we first met.
I loved you first, I loved you first.
He told me I was beutiful and came into my bed.
And he kissed me till the morning light.

Nobody´s gonna make me feel this way.
Nobody´s gonna take me higher.
I must stick with you.

Nu sitter jag ensam hemma igen och blir blödig. Men jag känner så ofta att Viktor får offra så mycket för min skull. Jag skulle verkligen inte klara den vardag jag har nu utan honom och jag är rädd att jag inte visar hur mycket han behövs. Jag orkar liksom inte det heller. Så nu när jag sitter själv och tänker på honom, blir jag sådär blödig och nykär igen och längtar efter att han ska komma hem, fast det bara var knappt en timme sedan vi hejdåpussades.
En dag. När allt är som det ska igen. Ska han få allt återgäldat.

Om du var vaken, skulle jag ge dig allt det där jag aldrig ger dig.
Men du, jag ger dig min morgon.
Jag ger dig min dag.


"Åsas fylletaxi, det är Åsa"

Jaha, idag var det dags igen, men konstigt nog börjar det kännas som en vana. Att bli erbjuden öl men tacka nej. Att sitta med när andra förfestar för att sedan agera fylletaxi. Att inte vara sugen alls, någonsin. Eller att vara sugen någon gång, men känna att det inte går. Men som sagt. Jag lider inte, utan börjar bli van. Andra verkar tro att det är jobbigt för en att vara nykter, men är man inställd på det, eller snarare inser man att inga alternativ finns är det inget konstigt alls.
Jag börjar bli bra på en sak till helt enkelt!




...och jag som läser så långsamt...




Jag brukar beklaga mig att jag har mycket att läsa, men nästa vecka slår nog allt. Det känns helt sjukt, men jag längtar efter helg för att kunna börja läsa allt som ska hinnas med till nästa fredag, och då är den här veckan inte ens klar än. Jag ser inte heller fram så mycket emot all litteratur som ska igenom skallen inför fördjupningsarbetet. Men just nu gäller det nog att ta en sak i taget.

Knölen mellan axlarna (som Lena lärt mig att kalla skallen :P) snurrar.


Det snurrar i min skalle. 


"Påskledighet"

Nu har jag ledigt (har haft i några dagar och har några dagar kvar). Med det menar jag ändå bara "ledigt". Det är sjukt hur mycket hemstudier man kan lyckas plocka in under ändå så pass få dagar. Jag tänker på att både i fredags och idag har varit röda dagar. Då ska man väl inte behöva slita så hårt? Idag gäller det iaf, jag ska försöka vara effektiv för imorgon fyller Viktor år och då vill jag ägna mig åt honom och alla gäster som kommer hit.

Glad fortsättning!
:)

Onsdag 8/4 2009



Viktor och jag, i två och ett halvt år.
Grattis!
Vi är bäst.

Ett bra slut på en bra dag!



Efter en fantastisk dag kunde man väl inte vänta sig annat än en fantastisk kväll.
Jag har ätit såhär god mat, sett på TV och suttit vid datorn och försökt fixa en present till lilla mamma och lilla pappa. Det blev inte så bra bara så jag får fortsätta med det projektet en annan dag.
Nu ska jag duscha och sova, för att förhoppnigsvis få en minst lika fin dag imorgon!

Sov gott, folk.

Det tar aldrig slut.

Jag kände mig inte så hungrig så jag tog med mig mp3:n ut och powerwalkade istället. Öppnade hårt med den här låten och det kan inte bli mycket bättre än så.



Försök att inte gå asbra och med ett fantastiskt humör till detta underverk i musikväg. Jag ska nog använda den här imorgon när vi målar! YES, där satt den, pricken över i. De kommer sprängas av min fantastiska bildlektion imorgon :D Jag var bara tvungen att dela med mig!

Peppen håller i sig.

Idag är det fortfarande lungt. Det är måndag men jag känner mig ändå peppad, jag är inte ett dugg måndags trött eller less. Jag har haft en fantastisk dag på VFU:n och jag tänker ha en till imorgon. Jag ska klura lite på vad vi ska göra på bilden också, jag har fått ansvar för den eftersom bildläraren blivit sjuk. Jag ska nog komma på något kul! På onsdag ska vi bara ha påskpyssel hela dagen så det blir nog mysigt!

Nu ska jag krydda till potatissalladen lite och sätta mig på balkongen och äta in ensammiddag.

Peace!

Ny vecka, nya tag.

Jag känner mig nästan "rölle-böllig" som min mamma skulle ha sagt. Onödigt energisk nästan men imorgon är det en ny vecka och jag känner mig på något otroligt vis laddad för första gången på månader! Det kan ha med helgens vårväder att göra men jag tror också att det har vänt lite igen. Jag hoppas det! Idag stod jag över att ta det "rycka-upp-mig-piller" som jag kunnat ta, men jag kände inte att det behövdes. DON´T WORY, det är bara stensalt och ingår i min homeopatiska läkning! :)

Jag har läst lite om FOODTEST idag. Man ska tydligen kunna scanna av sin kropp och läsa ut vilka av 800 livsmedel man bör och inte bör äta vid tarmproblem, det låter som något. Jag ska fundera på det lite. Öl ingår iaf i min lista under röda produkter. Det går bara inte. Jag försökte igår igen, men det blev verkligen inget bra!


Nu: Sängen.
Imorgon: Ny vecka.
Sedan: IKEA, eller äventyrsbad med Tina!

Den här veckan har jag mycket att se fram emot.
På tisdag ska jag träffa Elin och hennes bebbe Gustav, på onsdag firar jag och Viktor 2 ½ år, på torsdag ska jag till Tina i Sandviken och busa, på fredag ska vi förhoppningsvis leka med Olle och Julia, på lördag åker vi till Snickarbo och äter påskmat och på söndag ska vi fira Lillnéa som fyller 1 år. Så här mycket har jag inte gjort på hur länge som helst. Tur att jag känner att jag har kraften!




Nej! Här blir inga barn gjorda!

Jag har suttit här i ett par timmar nu och skulle vara duktig och hitta på ett syfte till mitt fördjupningsarbete (B-uppsats) men det blir inget. Så nu tänker jag helt enkelt gå ut och ta en promenad istället!

Hemligt, hemligt.

Jag har precis skickat efter the main-födelsedagspresent till Viktor. Jag lägtar redan efter att han ska få den. Någon gång måste jag lära mig att ge honom presenter, inte bara för att jag vill ha dem :P Nej då, den här gången vet jag att jag kirrat något som han verkligen vill ha...tror jag :S

Igår var det vår, och idag är det grått. Jag skulle ha åkt till Borlänge och gått på kupolen idag men jag känner det inte helt motiverat och så mår jag lite bajbaj så jag struntar nog i det. Jag ska nog göra något annat kreativt istället som att: baka (bröd kanske?!), scrappa, sy omtag till gadierna jag satte upp igår eller bara mysa.
En promenad får det nog bli iaf för nu lättar det lite bland molnen ser jag.


Igår var vi och såg Veronica Maggio på kåren. Det var otroligt bra. Jag undrar om jag är undernärd på musik för jag tycker att alla konserter är skitbra nuförtiden, men för att motivera mig så säger jag hon sjöng bra, bandet var assvängigt, ljudet var okej och hon var snygg som sjutton!



Frånvarorapport.

Jag har varit ytterst frånvarande på bloggfronten ett tag, men jag skyller som vanligt på fullt upp. För att förklara mig lite mera kan jag väl säga, var hos mor och far förra helgen och den här veckan har bara rullat på i vanlig stil med slitig VFU och skittrötta eftermiddagar. Skola imorgon, som jag måste ta tag i ikväll, jag är bitter eftersom jag trodde att jag var förberedd så att det räckte men idag ligger instruktioner uppe på fronter som ska göras till imorgon. Himla bajs. Jag som trodde att jag var klar, jag läste för sjutton ut boken förra veckan. Suck. Har inte de framförhållning tänker inte jag ha det heller (tonårsrevoltstilen på VFU:N smittar visst...härligt!).

STREJKA STREJKA, DEMONSTRERA!

Annars är det...eller nej förresten. Nog med bitterhet...
Ha det hej!