Kameran, kameran, kameran min vän.



Jag måste verkligen börja använda min kamera mer. Tänka mindre på hur det kommer bli och bara fota. Det är väl det  som är grejen med digitalkamera?! Dumbo! Ska försöka leva upp till det i helgen när vi far iväg. Om det blir så får ni se resultatet sedan!

100 tantpoäng!

Jag har just håvat i 100 tantpoäng!
Efter att ha tantkört genom hela stan, ifall det skulle vara halt, sprungit in på Ica och handlat ostkaka, dragit mitt ica-kort och lagt i min hemsydda tygkasse, skyndat hem för att titta på sjukhuset och packa i lunchlåda till imorgon har jag nu landat och ska ha en lugn och fin kväll...om jag inte orkar börja skriva PM ikväll, men det tror jag inte.
Ojojoj, är inte jag för ung för det här??

:)

Uff!

Uff så dant.
Klockan är redan ett och jag har bara kommit till rubrikerna i min analys. Himla bajja. Det är visst en sån där dag idag när man inte får någonting gjort. Jag har iaf satt upp Hives-affichen jag fick av Maria när jag fyllde år...(i augusti :P) och så har jag bokat in julmusik med alla gruppboenden på galgberget. Det blir nog bra. Ska väl fortsätta läsa lite i min fantastiska bok "Populärkulturen och skolan", mycket inspirerande.
Hej badet, här kommer jag!

Hoppas verkligen att Viktor kommer hem med lite tycka-synd-om-godis ikväll, haha, för nu är jag bra eländig. Men vad då, vaknar man fyra så kan det väl vara befogat.

Nu: Bad och läsning
Snart: Analys
Sedan: Måla!!!


Hemmafredag.

Idag hade jag räknat med att få säga hej då till alla h'rligt ungar vi jobbat med den här veckan, genom att titta på alla filmer vi spelat in, lyssna på alla radioprogram och äta popcorn. Men istället stannar jag hemma med min mage. Vi blev ovänner redan igårkväll. Riktigt osams!! så jag kanske borde ha anat. Jag får väl skriva min diskurs analys istället då.
Kul!

:)

Fältstudier.

Den här veckan gör jag och de kära (Madde, Tina och Camilla) fältstudier på en skola i Hosjö. Det känns jättebra. Ungarna är fina och läraren är kanon. Jag blir nervös hela tiden bara, speciellt inför imorgon då jag ska agera operationsläkare i en skuggteater som vi ska spela upp för kidsen lite halvspontant. Men det blir nog bra. Vi skrattar mest åt det :)

Jag vill måla om köket i helgen. Så enkelt är det. Jag är skittaggad och som Erik brukar säga om att vi har morfars gener, när man väl kommit på tanken att man kanske ska göra något, då ska det sku NUmeddetsamma! Vi får se om jag har tid eller om plugg upptar den här helgen. Det är trots allt länge sedan jag lät plugg ta upp en hel helg och jag vill ha det så. Jag läser bara 100%, inte 150%, så det så!

Fixa?
Sova?
Fixa?
Sova?

Viljan finns, men inte orken.

Det är så himla mycket jag vill just nu. Jag vill sticka klart sockorna jag påbörjat, jag vill scrappa lite foton som legat ett tag, jag vill verkligen måla om i köket och få ordning där, jag vill köpa nya fina saker till lägenheten, jag vill pyssla med pärlor och jag vill flytta in mina scrapgrejer i garderoben, jag vill göra en sänggavel till vår säng och jag skulle hemskt gärna prova att baka något nytt bröd. Jag har sådant sjukt stort kreativt behov just nu, mitt i allting som man måste göra. Denna kreativitet har lett till att jag plockar här hemma nästan jämnt så vi har fint i lägenheten, men jag får inte utlopp för all kreativitet ändå.

Jag ska försöka göra lite Quigong nu så kanske jag kan slappna av och vara lite kreativ sedan!
Pussohej.

Hellacopters och barnafödande.

Igår var jag tillsammans med Viktor och två av hans kompisar i Borlänge på Hellacopterskonsert. Before the fall turnen är i full gång och det skulle inte kännas rätt att inte se ett band man sett så många gånger och gillar så mycket på deras "sista turné" även om jag inte tror att det verkligen var sista gången jag såg dem igår. Jag räknar kallt med en reunion och kanske till och med en till skiva så småningom. Tanken slog mig ändå när jag stod där "undrar hur Kenny är egentligen, undrar om det är hans fel att de inte pallar längre?!" för mer udda kille får man nog leta efter. Han hade liksom sin egen konsert igår, som så många gånger förut. :) Konserten var i alla fall skitbra. Den kändes total och fulländad och fast de kom in två extra gånger blev det inte för mycket. De hann till och med att riva av We will rock you. Något jag nog aldrig trott att ajg skule få se. Tolkningen var kanon och det hela avslutades med introt till Beatles "I want you, she´s so heavy" med en riktig domedagskänsla. Helt klart var det lite sorgligt.

Förutom det drömde jag hela natten om en liten bäbis. Simon var hans namn och det var min och Viktor son. Jag drömde allt ifrån förlossningen, hur jag berättade för min mamma och mormor (som blev skitförbannad för att vi var för unga för att skaffa barn), blöjbyten, påklädningar, hur vi letade kläder i gardeoben hemma hos mamma och pappa och dessutom allt detta mycket detaljerat. Jag vaknade i morse och var stensäker på att jag skulle åka ivåg och köpa garn för att sticka bäbiskläder. Jag klev upp och det kändes så tomt. Det kändes verkligen som att jag blivit mamma och att han sedan bara var borta. Så himla sjuk dröm. Jag har nog aldrig drömt något med så mycket känsla i. Undrar nu vad detta ska betyda?!


Brimful of Asha

Jag är inte bitter.
Shit, jag är verkligen inte en bitter en.
Och ändå så bara gnäller jag.
Alla små motgångar blir stora problem, jag är lättretad och sjukt känslig.
Så himla löjligt!
Mitt liv är bra.
Alla har motgångar.
Jag måste förstå det och inte sitta och tycka synd om mig själv för...
DET ÄR DET INTE.

Lyssna på den här låten och försök att må dåligt.
Skärp dig Åsa, du är inte sån här!

http://www.youtube.com/watch?v=XniTypXFje4


Le, för bövelen, jag har hört att man på köpet ser snyggare ut då!

14/10 2008

Hej hej. Hemma i Falun igen. Det är ganska skönt faktiskt. Det är på sätt och vis en ganska hektisk vecka som pågår. Mycket slit i skolan med radioteater och härliga brudar som för tillfället är lika motiverade som jag, jobbiga småsaker som måste fixas (typ inloggning till den nya vikariepoolen som strular, provtagningar, individuell VFU, fältarbetes planering osv) och allt som ska tänkas på hela tiden när man tycker lite lagom synd om sig själv. Jag är bara väldigt grinig nu helt enkelt!

Puss och hej.

Förresten, klassfesten får det skrivas om en annan gång...om det ens är värt att nerteckna :)

ES3A

Haha, precis som man aldrig trodde det skulle bli av så ska vi ha "återträffsklassfest" ikväll. Känns helt konstigt och jag är sugen, för jag saknar många, men jag har ingen pepp  mig på tanke på alla besked och inte besked man fått den här veckan. Jag ska verkligen försöka rycka upp mig lite. En dusch kanske gör saken lite bättre. Kan inte bestämma mig om det blir party eller nyktert ikväll heller. Vilka i-landsproblem.

Bara att bita ihop och möta Linkeboda, öga mot öga ikväll. Suck.
:)

PAANIIK!

Fick idag helt otippat reda på att jag inte alls ska till sjukhuset på fredag, jag ska dit imorgon bitti. Shit, jag som behöver preparationtime! Det blir nog bra det här. Vi får hoppas att jag får helt fördjävligt ont ikväll så att jag verkligen kan beklaga mig imorgon. Ska satsa på det, efter att jag varit på silverpennieskonsert på bolanche då såklart!

Hejhej!

Trött---ZzZ

Jag gör inte mycket annat än sover nu för tiden. All den tid jag är i skolan är jag mest frånvarande för jag orkar inte. Och det är skitjobbigt. Jag är inte den som inte orkar. Det har jag aldrig varit. Men nu har det blivit så, och nu är det bara en vecka kvar till sjukhusbesök nummer ett. Jag hoppas att det går bra så att jag kan åka hem till mor och far på fredagen och på klassåterträff på lördagen. hur sjutton blir det liksom?! Man vill nog inte missa det :P