nytt, nytt, nytt!

Blev inspirerad av min kära bror (falken.blogsite.org) att göra om min blogg lite, så om det ser ut som, rumpa är det för att jag inte vet hur man gör!

...

den ljusa sidan

Orden vi glömde.

Vad händer med orden, förknippade med andra känslor. Känslor så långt borta från nu?
Var hittar vi orden vi en gång tappat bort?
Hur kan man plocka fram något man inte längre har?

Vad härligt...att man kan ha så mycket mer än vad man vet!



Tänk om man kunde bli vad man ville när man blir stor.
Undrar om jag skulle vågat bli brandman då?
Fotograf?
Författare?
Terapeut?
Äventyrare?

Tänk vilka möjligheter vi skulle haft om vi själva fick välja vad vi valde.

Lördag 26/1 2oo8

Det är lördagkväll, jag har tagit det lungt hela dagen, har hela dagen framför mig imorgon, är inte ens stressad, kanske till och med rastlös. Jag hoppas verkligen att det är så här det ska bli i den nya kursen. Mycket i veckorna med slitiga dagar...MEN ledigt på helgerna. Det vore skönt med en sådan vår...

Trots allt så har jag ju saker att göra, men jag ser på den där högen med ett annat lugn och det trivs jag med.

Högskolan Dalarna...

...det är så här det går till när man pluggar på högskolan. Det är tungt arbete ibland alltså. ;) Nej men ärligt...efter allt teoretiskt skit och slit känns det så skönt att ha kommit igång med vårt efterlängtade "estetik och lärande" och just nu, kursen "skapa och kunskapa" så nu sprudlar vi av glädje igen :D

Puss puss 


image49
.

Sun shines...

Solen skiner idag och det är jättefint väder. Det är väldigt sporrande även om man bara sitter inne. Jag kom just in från en liten promenad runt kvarteret, men det gick inte så himla bra. Är alltdeles genomförkyld och klarar inte riktigt av påfrestningen att gå. Men jag har fått lite frisk luft iaf.

Idag blir det till att läsa litteratur. Det går så bra när man är förkyld och febrig, så länge man klarar av att sitta still. Skriva det sista på min lilla rapport till skolan som ska lämnas in imorgon och jobba lite på min individuella VFU.

Städning och boka tvättstuga till imorgon vore också ett stort plus...

Så att såhär ser det väl ut här hemma på snorherrhagen!

Puss och kram...med all kärlek, er tillgivne Oabs

...

image48
Okej, det har varit sådär ett tag,
men jag tror att jag har stannat upp,
tänkt till
och omvärderat.
Vi ses på andra sidan av det där "att orka gå vidare".


KÄRLEK


jullov?

Ja jösses, jag är visst en riktig slappare. Två dagar har jag kommit hem nu och typ lagat mat och blivit kvar i soffan. Var ute på en väldbehövlig långpromenad med Juvlia igår,  var skönt att bara vara och prata och så. Och idag har min dag för all del varit betydligt tyngre igår. Då satt jag på föreläsningar...(iof två stycken direkt efter jullovet men ändå!) idag har jag dock varit på praktik och idag var det riktigt kul. Vi kläde ut oss till lejon, läste böcker, plockade bokstäver, var på teater och filmvisning, lekte i snön osv. Skön dag. Imorgon är det dags för lite seminarie igen...har endel att förbereda till dess så vi får se om jag kan komma till skott innan byglov. Annars har jag feting sovmorgon imorgon. Skoldag: 10:30-12:00. YEAH!!

Annars är väl ångesten nu sommarjobb...

pusshej!

Gold, Incence, and Murrh

(Märkte att jag skriver och kanske lite långtråkigt idag så vi kategoriserar texten med lite rubriker, så kan ni ju välja själva :P)

Feelings
Har varit hemma i verkligheten sedan i fredags och det känns jättebra, förutom att mitt öga svullnat upp och ser ut som en tjock larv, men det är okej! :D
Det har, för att vara ärlig, varit lite sådär ett tag, jag har mått lite tokigt och tänkt så mycket att allt, ja iaf nästan allt, kännts jobbigt. Men igår kväll vände det lite tror jag. Jag låg i soffan och kände att nu är det på gång i alla fall. Vaknade idag av att ögat var som en prinskorv, men jag satte på TV:n och fixade lite frukost. Kikade på nyhetsmorgon och något som skulle likna något slags wanna-be-reggae-band, och bestämde mig för att slänga fram "MC-mon and the mighty wibes" och nu flödar glädjen här hemma. Kan inte bli annat än glad av att lyssna på Gold, Incence and Murrh. Det är så galet. Allt känns som det gjorde när jag hörde dem första gångerna i höstas. Då var jag på väldigt bra humör och allt var frid och ganska fröjd. Jag känner mig som då. Sedan att de gjort så sjukt bra låtar är ju faktiskt någonting helt annat. Men kolla upp dem, Youtube eller Myspace eller så, det är de värda.

Materialismen i mitt liv
Jag och vi har fått så himla mycket julklappar. Det är helt otroligt att man gillar prylar så mycket som man gör, men man är väl en sämre människa än vad man tror och vill helt enkelt. Allt nytt gör iaf att det här hemma börjar kännas ännu lite mer hemma. Det är fortfarande så himla mycket som fattas, men det börjar likna något och det är skönt. Vem behöver takla,por när det finns värmeljus?! Iaf den här "vill ha" känslan...kan ju ha lite att göra med hur mycket pengar man har (not) att röra sig med som student...men visst ska man försöka att inte ha mer än vad man egentligen behöver.

Skolan
Skolan känns bra nu, förutom en uppgift Jenny påminde mig om igår som jag verkar ha missat. och det lät saftigt. Jaja, jag får väl vänta till imorgon och se vad hon säger :/. Annars känns det som sagt bra, speciellt eftersom det känns som det har vänt här hos mig, det kommer göra det lättare i skolan också...förstår ni!
Sedan borde man styra ihop en klassfest till innan nästa fredag, som avslutning. Då avslutar vi vår hösttermin. YEEEHAA! (det betyder att jag då är klar med pedagogiskt arbete 1, om jag inte drar på mig några kompletteringar nu de sista två veckorna)

Men nog om mig...Jag saknar er.. Berätta något skoj!
Tänker mycket på dig Pia.