"Hjälp, det brinner..."

Åsa läser och läser. Det här med att vara ledig från skolan är ju fantastiskt. Helt plötsligt bara älskar jag att läsa skönlitterära böcker och här kommer recensioner på det som lästs denna vecka:

Kjell Espmark Béla Bartók mot det tredje riket Nordstedts (2004) (Nej jag är inte uppsatsskadad i mitt refererande...)
Boken beskriver målande och poetiskt konstnärens öde under andra världskriget. I min smak en gnutta för poetiskt. Boken är förvisso bara dryga 100 sidor lång men när den slutar saknar jag någon slags känsla av hur det egentligen gick för honom. Hade jag inte läst baksidan innan jag började hade det också tagit en stund innan bitarna kring historien fallit på plats. Boken är välskriven och intresseväckande men det räcker inte riktigt för mig när jag i efterhand vill googla den porträtterade personen för att få reda på vad boken egentligen kunde ha handlat om. Med en mindre öppen avslutning kunde boken fått högre betyg, detta är ju trots allt en bok som speglar en människas liv, fantiserandet kan då skippas, tycker jag. Jag ger den ändå två stycken Å då den skildrar ett viktigt drama och gör det på ett respektfullt sätt med ett vackert språk.
ÅÅ

Nästa bok heter Djurens gård och är skriven av George Orwell Atlantis orginalutgåva 1983, denna tryckning 2007
Även detta är en kort bok men i en helt annan stil. På 94 koncisa sidor beskrivs kommunismens brister och fall ur ett "nytt" perspektiv. Animalismen. Boken är skriven på ett rått sätt och med ett relativt enkelt språk. Trots detta behåller den i alla fall min respekt rakt igenom då innehållet fångade mig helt. Vare sig man är intresserad av ämnet eller inte är detta en bok jag kan rekommendera. Den både äcklar och bjuder på skratt samtidigt som den skicka med viss visdom som tåls att tänka på då och då. Den här boken bör man läsa. Även om man inte gillar den så kan man kosta på sig det då det är en klassiker, dessutom tar man sig igenom den på ett par timmar.
Av mig får den fyra starka Å
ÅÅÅÅ+


Förutom detta bjuder jag på en bild från dagens björnparksbesök innan jag börjar bomba med diverse djurparksbilder. Kolmården och Orsa björnpark genom mitt 70-300mm objektiv blir det när jag tittat igenom bilderna ordentligt.

Peace out, read on.

Björnbröder.




Söndag 20/6 2010

Hej hej.
Än lever jag. I fredags var jag och Madde och arkiverade uppsatsen. Nu är den alltså inlämnad, godkänd, arkiverad, klar, kaputt. Det blir inte mer. Sedan dess har jag haft sommaarlov helt och hållet, inget mer att tänka på innan det är dags för min sista termin i höst.
Idag är jag rastlös. Jag håller på att dö. Ingenting av det som jag saknat hela läsåret och inte hunnit med är särskilt kul och jag blir så uttråkad av att inte ha någonting att göra. Vi städade igenom lägenheten efter en jättelång sovmorgon. Vi var klara innan klockan slagit 13 slag. Aldrig någonsin i svensk städhistoria har en städning gått så fort.
Jaha. Tur att jag ska börja jobba imorgon i alla fall.
Vad är det med mig, rastlösheten och att aldirg vara nöjd med tillvaron?

Nu ska jag ta en lång dusch, ladda inför första jobbdagen imorgon, läsa en (hör och häpna) skönlitterär bok och sedan fundera på vad jag ska göra tisdag till fredag eftermiddag när jag är ledig.

Kanske skulle jag ta och lära mig åka rullbräda. Det vore fränt. Dessutom skulle det vara en bra anledning att skaffa en sån här:
http://blogs.myspace.com/index.cfm?fuseaction=blog.view&friendId=2652104&blogId=536087891

Över och ut.

Tillbaka i verkligheten...

...om nu det här är verkligheten (!?)

Igår tog jag sommarlov för igår lämnade vi in vårt examensarbete. Score, bra gjort, Åsa och Madde.
Det var det.

Nu är det sommarlov och igår började jag kolla upp litteraturen inför hösten. Haha. Helt faktiskt så gjorde jag det för någon vecka sedan. Det är bäst att ligga i. Det blir ju för tusan min sista termin på lärarprogrammet i höst om det vill sig väl!


Nu ska jag fortsätta ha sommarlov och virka en munk.

Det är förresten en kanin jag ska ha. Tecknet har kommit från ovan, eller någon annanstans ifrån, rakt ner i min frukostyoghurt, genom blåbärssylten. Ingen hund alltså, en kanin!