Positiv känsla ...

Positiv känsla idag. Jag vaknade och lade mig i badet och läste lite i "Talking about student art" och jag undrar om den inte är lite intressant ändå. Det är nog den första litteraturen jag läser sedan jga började som verkligen ger tips på hur man kan förhålla sig i vissa situationer. Och det är väl bra (?!).

Igår var en härlig dag. Jag gick på stan med Viktor och Tina, fyndade en fantastisk tröja av den "snygga killen" på Jack&Jones, åt kinabuffé och träffade sedan Jonas på kvällen. Det var otroligt trevligt och mysigt. En bra dag helt enkelt!

Nu väntar jag på att tvätten ska gå klart och kommer igång med mitt läsande igen. Idag ska jag bli klar med en hel del.




Nu längtar vi efter att Emelie och Therése ska komma hit!


Money

Idag har jag verkligen haft en duktig dag. Jag har fått saker gjort här hemma som att städa lite, diska och tvätta ett par maskiner. Jag har dessutom fått skolsaker gjort. Min individuella VFU är nästan klar, jag håller just på att läsa om Sahlins filmupplevelser och har plöjt igenom dubbellogg och reflektionsdelen i kompendiet. Nu är det bara "Talking about student art" som pockar på, men jag hinner. En sak i taget!

Det bästa av allt idag var att jag fick lite smygvårkänslor. Jag satt på balkongen (!) och drack te medan jag fick sol i ansiktet. Funderade lite på hur jag ska plantera där ute iår. Det blir kul och jag längtar!

Min pepplåt den här veckan!

Sportlov it is!

Nu har jag äntligen och välförtjänt sportlov. Jag pallade en vecka i skolan för att sedan behöva ledigt. Härligt med nio veckor till framför sig sedan. Jag vet inte hur det ska gå till :S...jag antar att man vänjer sig.
Igår skulle bli en spontan och kul kväll ute, men slutade i att jag fick ta bussen hem själv vid tolv för att jag blev dålig. Det är inte så kul att leva det här livet, men det är väl bara att gilla läget. Idag har jag iaf gjort tre kul saker. Börjat sticka på ett par sockor som ska bli sjukt coolt spiraliga, städat hos marsvinen och sett dem glädjeskutta i det nya spånet och  dessutom badat. Innan Viktor spelat klart sin hockeyturnering ska jag diska klart, sedan far vi till Snickarbo för att sortera böcker hela dagen imorgon inför rean.

Cat Stevens har peppat mig hela dagen. Det känns bra.

VFU

Verksamhets förlagd utbildning. Det är vad jag ägnar mina dagar och min själ¨åt just nu, för jösses. Femton barn tar musten ur en när man försöker vara skärpt hela dagarna. Jag vet dock inte om jag lyckas med det, med tanke på dagens pulkaåkning med kollegiet :)

Jag har iaf roligt och det är väl huvudsaken. Det är ju det här jag ska ägna mig åt "resten av mitt liv".

Imorgon blir det runskrift!


Semester

Jag har tagit semester i helgen (efter världshistoriens kanske jobbigaste vecka) och befinner mig i Värna hemma hos mor och far. Det hela handlar om en kortvisit så vi har inte gjort annat än varit här, promenerat, byggt islyktor, bläddrat i fotoalbum, ätit tårta hos mormor och morfar och tittat på melodifestivalen.

Nu har jag lite skolaktigt att göra, men det känns helt okej, och jag hoppas verkligen att det blir kul när jag kommer ut på VFU nästa vecka. Vi ses i Falun imorgon kväll!


Ursökta röran, jag bygger om!

Jag bygger om här på bloggen.
Jag vet knappt hur man gör
och jag kan inte heller bestämma mig för hur jag vill ha det,
så: därför denna oröra!

HOLY!

Menas det allvar med att det är 15 grader kallt? Räcker det inte med att det är en halvmetersnö ute. Jösses. Det värsta är ju att det typ inte finns någnstans att promenera heller. Jaja. En lite sväng till postlådan lär det ju bli iaf. Idag är sista rycket med plugg och duktigheter men det ska nog gå bra efter semesterdagen jag fick igår. Konstigt det där, att det känns så bra att shoppa. men igår gjorde vi bra investeringar, en cdspelare till köket, nya skor till herrn i huset och en brödform som slutade i århundradets bästa bröd. Håll till godo (för tantpoäng!)

Filmjölkslimpa
Ingredienser

4.5 dl filmjölk
1 dl mörk sirap
1 dl vetekross
1 dl rågkross
1 dl havregryn
2.5 dl grovt rågmjöl
3 dl vetemjöl
1 dl linfrön
1 dl solrosfrön
1.5 tsk salt
1.5 tsk bakpulver
1.5 tsk bikarbonat
2 tsk brödkryddor
1 dl hasselnötter
1 dl torkade fikon (jag bytte ut dem mot aprikoser)
1 dl russin


Gör så här

1. Sätt ugnen på 200 grader.

2. Blanda filmjölk och sirap i en bunke.

3. Skär bort kvisten från fikonen och hacka dem och hasselnötterna grovt, blanda med de torra ingredienserna och filmjölken.

4. Lägg ett bakplåtspapper i en avlång brödform så att pappret sticker ut över kanterna.

5. Fyll formen med smet, strö över lite grovt rågmjöl och grädda brödet i cirka 45 minuter.


Treämnesskola?!

Treämnesskola, släng dig i väggen!

Nu sitter jag och skriver igen och jag ska alldeles strax fortsätta med det, jag blir bara så himla förbannad på det nuvarande regeringens tänk om skola. Okej, plocka bort alla ämnen som ni inte tycker är viktiga, (dvs, allt utom matte, svenska, engelska) och tro gärna att det ska få Sveriges skolbarn att skriva bättre resultat på europeiska undersökningar, tro gärna att det ska ge våra stackars elever en möjlighet att bli analytiska samhällsmedborgare, tro gärna att barnen kommer tycka att det är roligt att gå i skolan och lära sig på ett lustfyllt sätt! Plocka gärna bort den lärarutbildning som utbildar estetiska lärare och tro att de elever med läs och skrivsvårigheter kommer få bra resultat på sina test när ingen bemöter dem med något annat än siffror och bokstäver. Tro gärna det, för jag vet att ni är ute och cyklar!
Innan man slänger fram ett sånt här förslag vore det härligt om man botaniserade sig i något annat an 20 år gammal forskning. Ganska mycket har hänt med forskningen de senaste åren, speciellt på den estetiska fronten. Det vore synd att bara strunta i det...eller?

Pju. Det gick på en minut det där med all vrede jag har i mig.
NU, ska jag fortsätta skriva mindre förbannade ord om musikämnets utveckling i skolan.
Tack.

Peppad.

Nu jädrar är jag peppad. Jag vaknade tjugo över åtta, utan att ha ställt klocka (det glömde jag igår när jag somnade på soffan) och jag kände mig skitladdat att komma igång. Så nu har jag ätit frukost och kollat fejjan. Nu är det bara jag och skrivandet, i alla fall tills Viktor vaknar. Mina mål idag är bara att bli klar (är detta möjligt? JA!) och att ta en riktig feting promenad! Överochuthej!

"They say our summervacation has come to an end."

Just nu känns det sådär jättejobbigt med skolan. Det känns som att alla är i en bittersvacka och att för många uppgifter ska göras på för kort tid. Jag har inte haft några lektioner sedan i onsdags, men igår var jag på min VFU hela dagen. Jag ska inte tillbaka till skolan förrän på onsdag eftermiddag och ändå känns det omöjligt att få klart de uppgifter som ska var gjorda då. Kanske har det med min obefintliga självdiciplin att göra men också att det har vänt lite. Hoppet har jag kvar, men jag mår kroppsligt lite sådär.
Idag har jag iaf tagit en lång promenad, diskat en ganska rejäl disk, snabbstädat hos marsvinen och i stort sett gjort klart min läromedelsgranskning och klockan är bara ett och dessutom är det ju faktiskt bara fredag. Det skulle vara skönt att bli klar med det andra skrivandet ikväll, eller kanske imorgon förmiddag, för att kunna ta lite ledigt sedan. Man blir så mycket piggare och mer engagerad i skolan när man inte är helt less på allt som ska göras.
Nu ska jag ta tag i den där fördömda uppgiften så att första delen iaf är klar när det blir tacoparty på kåren. Blir skönt att komma ifrån en stund och träffa alla fina tjejer. Efter det blirdet nog Let´s dance-mys i soffan med Viktor.
>










Early morning

Ojoj. Idag blev det tidig morgon, men förhoppningsvis kommer jag inte behöva vara kvar hela dagen. Med lite tur kanske det tom är ljust ute när jag kommer hem. Då blir det sova middag (garanterat), promenad, skrivaskrivaskriva och kanske lite quigong. Allt beroende på hur jag mår och känner.
Nu måste jag snart åka, och jösses, klockan är bara sju på morgonen...

En dag i taget.

Nu måste jag ta en dag i taget, annars blir det för jobbigt tror jag.
Jag är ändå inne i en bra period och jag ska låta mitt promenerande sätta igång cirkulationen i min bracirkel igen.
Imorgon åker jag på VFU, för att sedan försöka koncentrera mig på skolarbete, annars ror jag aldrig iland det här.
C´mon...nu gäller det bara att komma igång.









Hold my hand, all the way from lover to friend.
Hold my hand, gonna prove my desire to the end.
-ChristianWalz

Paniklera.

Igår skapade vi våra känslor i lera, genom ansiktsuttryck. Mitt var tvunget att bli panik, för det känns lite panik just nu, men jag hoppas att jag hittar lugnet efter VFU:n imorgon (om jag kommer iväg :S) och kommer igång med uppgifterna som ska lämnas in nästa vecka.
Vore sjukt mysigt med tacohäng på kåren på fredag. Det skulle behövas mitt i allt...
Som tur är fick jag en underbar skiva(som överraskning!) av Viktor häromdagen och den här låten hjälper mig igenom de här dagarna...

Fotorunda och vänner

Sitter just nu och disskuterar vänner och vänners betydelse.
Jag saknar er!

I helgen blir det iaf fotorunda med Emma och våra bäbisar. Det blir fint det!

Deathpenalty

Det finns nog fler än jag som förbannade vaknade i morse efter att att sett "The green mile" igår och dessutom såg "The life of David Gale" någon gång precis efter nyår (!?) för dödsstraff gör mig rent ut sagt föbannad. Den omänsklighet i tänkandet som existerar samtidigt som en miniförintelse ska pågå här och där i världen varje dag gör mig tokig! Jag vet att jag har många människor emot mig, speciellt anhöriga till dödsdömda. Jag är ledsen att jag bryter trenden, men ingenting, ingenting, skulle kunna få mig att vilja att en annan människa ska dö. Oavsett vad den antas ha gjort med någon när och kär, så kan mitt samvete ALDRIG stå för att jag velat att en människa ska dö. Allt för många människor dör i onödan varje dag, varje år och vad hände med att vända andra kinden till? Nej då, nu ska vi staffa med hämnd.
Få filmer får mig att känna sådan panik som jag får när jag ser just dessa två och paniken gör mig galen...förbannad.

Livet är inte rättvist, jag vet. Men måste vi göra den här världen värre än vad den redan är?!
Snälla människor; medlidande och mänsklighet. TACK!