Flyttstädning

På riktigt. Det här med flyttstädning är inte så farligt som man kan få det att både låta och kännas. Enligt mig är det värsta redan gjort. Alla tunga möbler är borta och det enda man ska göra är att plocka bort den skit som man själv orsakat. Det enda man ska göra är alltså det enda rätta.

Det kanske inte är helfestligt att titta in bakom spisen för första gången på tre och ett halvt år för där inne fanns det grejer vill jag lova. Som tur var var det inget som levde längre. Det kanske inte är görmysigt bakom badkaret men likväl är ju skiten min egen. Efter tre nätter på luftmadrass längtar man kanske lite efter sin ordinarie säng, men den står ju där, på plats. Allt är bäddat och klart när vi kommer hem till vårt nya hus i morgon kväll.

Nog är det klantigt att det fattas en husnyckel och att en nyckel som inte finns kommer att kosta oss 800 kronor i låsbyte men å andra sidan är det ungefär 200 kronor per år vi bott här och det är det värt att ha kunnat låsa dörren både utifrån och innifrån. Det köpet är jag nöjd med!

Dessa städdagar har inneburit att jag tagit ledigt i tre dagar för att kunna, otippat nog, städa och jag har också lägligt nog blivit förkyld. Kroppen är bra smart och effektiv ibland. Perfekt timing, om man ändå ska vara sjuk liksom.

I går hade jag det stora problemet att inget annat fanns att dricka här "hemma" än öl. Vi har inte direkt satsat på att fylla kylen med smaskiga juicer och godsaker inför de här dagarna. Jag har nog med ångest av den gamla mat i frysen som vi måste slänga. Jag HATAR att slänga mat. Men i alla fall: "Synd" sade Åsa och släckte städtörsten och sköljde undan dammet i luftstrupen med en ensam och kvarlämnad heineken.

Idag har jag börjat med att polera köket, det är nog sjutton det tillsammans med badrummet som är värst att lämna halvdant. Så, nu har jag skrapat bort fläskfett och andra godsaker från ugnsluckan. Det kändes nästan som jag föreställer mig att det känns att skrapa triss i morgontv. Jag vinner nog inga miljoner på det här, antagligen inte en enda men jag kan med gott samvete lämna en ganska fräsch lägenhet imorgon för att sedan, efter 5 timmars bilfärd i en bil där alla återstående grejer förrhoppningsvis får plats, dimpa ner i vår nya soffa i huset på landet. Jag kan börja planera var tomatplantorna ska stå och komma överens med Viktor om var tavlorna ska sitta. Vi kanske spelar en omgång yatsy innan vi somnar i sängen i vårt nya sovrum. Tyvärr har vi ingen rullgardin än så vi får somna bredvid stjärnhimlen som alltid är lite mer spektakulär ute på landet och med utsikt över en kanske månupplyst och helt stilla Värnasjö.

Städflyttning känns ändå helt okej. Verkligen!

Inga miljoner, but i feel fine!