Oh shit!

Vardagsproblem i ett I-land:Jag har märkt att jag är inne i en otroligt kräkkänslig period. Jag överreagerar på lukter hela tiden och kan må illa av vilken lukt som helst. T.ex. sådant som jag gillar att äta.
Jag läste just orden "bajs" och "diarré" på en blogg och mådde illa direkt...
Tanken slog mig just att jobbet under sommaren kan bli tufft...

Sigur rós

Märkligt vad en låt kan frambringa minnen, men ändå vara så mystiskt öppen för nya känslor.
Det här är en av mina absoluta favoritlåtar...i hela världen.
Njut, av detta mästerverk i musikväg.
Jag gör.



Härligt med en Live-version som påminner om min och Fredriks fantastiska kväll på dalhalla för nästan tre år sedan...eller är det fyra. Fy nu saknar jag Fredrik också...

Livet med en IBS-mage.




Jag gnäller ofta över att jag har en dålig dag här i bloggen utan att egentligen förklara mig. Jag tar som för givet att alla människor vet vad det handlar om fast jag kappt pratar om det. Och då är det svårt att veta. Men det kan också handla om att jag inte längre "behöver" prata om det. När någon frågar hur det är så säger jag "Helt okej" eller, "Jo i stort är det ganska bra, men magen är jävlig just nu". För det mest slipper jag följdfrågor, men inte från min älskade mamma. Hon bryr sig lite för mycket för att kunna se like likgitigt på det här som jag och många andra faktiskt gör efter ett och ett halvt år.
    jag själv börjar bli van och det hjälper inte att prata om det. Så jag brukar vanligvis låt bli. Men när jag pratar med min mamma, inser jag mer och mer att det inte är så normalt att ha det såhär. Jag har vant mig. Absolut, men det är inget tillstånd jag vill vara i.
    För att förklara. Jag har haft magsjukesymptom i 1 ½ år! Jag mår illa, har ont i magen ibland så ont att jag ligger och grinar. Allt detta för att min tarm av emotionella problem och stress har valt att lägga av att samspela med min hjärna. Nervsystemet som säger åt tarmen vad den ska göra har fått sig en törn.
    Jag har självklart sökt upp sjukvården, och de har, tro mig, provat allt. Men ibland tvivlar jag ändå på att de tittat tillräckligt noga...Efter att jag fått det goda beskedet "Tyvärr, det finns inget vi kan göra mer än att skicka dig till en dietist. Det kan gå över på fem år...trettiofem år...eller så får du leva med det!" Tyvärr blev det ingen dietist, på grund av besparingar. Tack sade jag och sökte upp en homeopat där jag gått i fem månader ungefär, för att inifrån arbeta bort det är. Till en början gick det bra och i januari hade jag tre symptomfria veckor och jag har nog aldrig mått bättre. De gav hopp. Såhär i efterhand ser jag tillbaka på dessa veckor med glädje. Det var de tre bästa veckorna i mitt liv! Jag insåg att det här inte bara handlar om att ha ont i magen, må illa, ha dålig matlust osv. Jag har ingen energi. Men dessa tre veckor i januari gav mig energi som jag fortfarande lever på.
    Men risk att bli långrandig slutar jag där med hänvisning till min självbiografi ;)...som jag faktiskt har påbörjat (!) genom att säga att jag inte söker självömkan genom det här. Det är inte synd om mig, det är inte mitt fel, det vet jag idag. MEN DET ÄR INTE SYND OM MIG! Jag vill bara informera om min vardag. Det är väl det den här bloggen är till för.
    Nu slipper jag skriva allt det här varje gång mr mage ska nämnas.

Kul att jag är så inne i uppsatsen att jag till och med gör indrag i ett blogginlägg!
:D



Ny dag...nytt liv...nej, NY SKRIVNING!

Idag är det som de flesta andra dagar en ny dag när jag vaknar och jag tackar gudarna, eller vem det nu är som vänder blad i almanackan, för det. Igår var en fantastisk dag. Jag och Viktor hade det hur bra som helst, hela dagen och när vi skulle sova låg vi och pratade och skojade jättelänge, sådär som förr i tiden. Vi är på banan men jag vill ändå ha en ny dag, se framåt.

Idag står det diskussion på min planering. Jag ska skriva någon slags sammamfattning av bakgrunden och avsluta den lite mer innan första inlämning som är på söndag kväll. Det känns ändå ganska bra. Jag ställde klockan på sex för att hinna ifatt och göra den sista sidan på den sista intervjun som jag inte hann (orkade) göra igår, men det går fort, så det gör nog inget att jag inte vaknade till förrän sju. Diskussionen ska i alla fall bli kul att skriva. Det är ju alltid något.

Jag ska försöka ta en promenad idag med, bara 50 minuter gör att man kopplar av, i alla fall på sluttampen. Jag gick länge och tänkte på uppsatsen igår, men insåg att när jag störde mig mer på konstigt folk som jag mötte hade jag nog släppt det! :)


Nu: Tillbaka till intervjun.
Snart: Frokustdrink.
Sedan: Diskussion.

And off we go!






I tveksamhetens tid.

Låt mig låna din kraft
jag kan dämpa mitt fall
med tankarna på vad vi haft
och allt som komma skall.
Får jag luta min panna,
mot ditt trygga bröst?
Vågar jag be dig att stanna,
får jag höra din röst?



Nu måste det hända någonting och jag vet det.
Jag vet att det är jag.
Men jag måste vänta.
Vänta på att det kommer till mig.
För jag vill ju.
För jag längtar ju efter dig.
För jag älskar ju dig.

<3




Kärlek...

http://www.aftonbladet.se/webbtv/nyheter/utrikes/article5180150.ab


Det är vad jag kallar riktig kärlek!

...

Har inte uttalat mig och Eurovision, det har jag inget behov av. Så viktigt känns det inte, men visst tittade jag och kan tillägga att iår var första gången på flera år som jag tittade och tyckte att flera låtar var helt okej. Det var nog också första gången jag tittade och faktiskt inte hejade på Sverige. Men den låten har man ju hört förut, så det kände inte så kul. Ska bli spännande med Viktors B-uppsats om plagiat.


The one you love...

...the one I love.
Jag har en ny räddare i nöden och det är den här killen...


Min mamma verkar äntligen ha hittat ett knep som verkar fungera på min mage(peppar, peppar osv) . Det har varit skit ett tag men jag tror mig komma i lite balans med den här vännen. Det hela handlar mest om torrt gräs, linfrön och tarmstimulerande örter. Bra bra. Nu tillbaka till arbetet och min vän frukostdrinken.

Livet är bra spännande!

Sån´t här gillar jag. Det är sådant som gör livet lite mer spännande.
Häromdagen var jag på myrorna (japp! jag är stamkund där!) och letade efter en bok som jag skulle använda till lite pyssel som jag har på gång, men det är hemligt så jag kan inte säga för mycket. När jag kom hem och skulle sätta igång med mitt skapande hittade jag den här fantastiska bilden i slutet av boken.


Jag börjar googla på "Salsåker" där bilden är tecknad och finner att den på något vis tagit sig från Härnösand men mannen som tecknat den 1949 får jag ingen träff på. Och det kvittar egentligen, men jag kommer på mig själv med att sitta och le när jag tittar på bilden, för jag tycker att det är så fantastiskt. Någon har för 60 år sedan, samma år som min pappa föddes, ritat den här bilden och lagt den i en bok som hamnat på myrorna i Falun. Sedan går jag och köper just den boken, bland alla hundra som finns där nera i källaren för att göra en 60års present till min pappa. Är det inte ett konstigt sammanträffande? Trots allt så fick jag lite ångest över att börja plocka sönder boken. MEN, hade jag inte haft det syftet med den hade jag aldrig köpt den, jag valde faktiskt en bok som verkade lite halvtråkig, för att inte slita en bok i bitar som någon annan kanske skulle vilja ha. Nu är bara frågan vilken ram den här underbara bilden ska få och var den ska sitta. Någonstans där den kan göra mig lika glad, varje dag, och påminna mig om vad häftigt livet är, ändå!

Halvvägs genom intervjuerna...

Halvvägs genom intervjuerna och motivationen är faktiskt på topp. Nu känns det hela lite spännande igen. Jag vet inte alls vart det här kommer sluta eller vad det blir av det, men jag känner mig iaf lite sugen. ÄNTLIGEN. Vi får väl se om det håller i sig, eller om det blir sågning på handledningen imorgon, men just nu känns det bra och jag tänker njuta av det en stund. Efter lunch ska den sista av två intervjuer göras och sedan har jag allt material för att bara skriva, skriva, skriva.






Stay forever.

http://www.myspace.com/benjamintrosso



Sitter och lyssnar för fullt på Benjamin. Väldens bästa Benjamin som får mig att minnas. Minnas allt som var då. Allt jag hade. Alla jag hade. Och allting vi var tillsammans. En tid som aldrig kommer tillbaka. Gud så härligt att leva ett så fantastiskt liv, men ändå ha så fina saker att se tillbaka på. Mina tre gymnasieår är en tid jag aldrig kommer glömma och det har jag sådana som Benjamin att tacka för. Utan alla er hade jag definitvt mått ännu sämre idag än vad jag faktiskt gör. Ni sköt upp mina magproblem några år och jag är fullt övertygad om att utan er hade det varit minst fem gånger värre idag.
Tack.
Stay forever.
Friendship is the key to life.
Love.


...



Tidig.

Jag vaknade för ungefär en timme sedan och kunde inte somna om. Jag har nu kikat på smhi´s hemsida för himlen är nästan svart men solen skiner och enligt dem ska dagen innehålla regn. I vanliga fall skulle jag inte ha vågat gå ut före frukost med rädsla för någon magattack, men såhär tidigt brukar ju inte ens magen satt igång. Så jag chansar. Det blir nog ingen powerwalk...men en myswalk och lite frisk luft innan den här dagen sätter igång på riktigt.

Plastpåsar...?!

Nu börjar snålandet för att klara sommaren.
Tre förtjusande flickor i (uppskattningsvis) årskurs 5 kommer och knackar på.
En av den drar en harang som är inövad och går för fort för att jag ska hinna uppfatta någonting alls.
Jag frågar vad ett panket kostar, fast det står 50:- kronor på och ber om en förpackning, betalar och säger lycka till med klassresan.
Flickorna tiitar på varandra och ser glada ut över att det inte ä så jobbigt att knacka dörr och i samma sekund som min egen går igen undrar jag varför jag just lagt mina sista kontanter på plastpåsar?!

Var det min ömkan inför ångesten man själv kände i mellanstadiet med allt från plastpåsar, kakburkar och kola som aldrig tog slut eller var det bara frågan om varför jag inte skulle göra dem glada och lättade över att iaf bli av med en förpackning när 50 spänn kanske inte spelar så stor roll för mig egentligen?! deras mammor kan ju inte köpa alla förpackningar som min mamma gjorde. Eller handlar det om mitt svaga omdöme?! På tal om det...tillbaka till intervjufrågorna Åsa!

Maggio-pepp

Nu har nästan hela dagen gjort och jag är kanske halvvägs med allt jag tänkte får gjort idag, men jag får se det som att:

1. Dagen är inte slut än
2. Det blir nog ingen motion idag pga lilla magen
3. Inget vidare på TV ikväll som själ min uppmärksamhet...eller så blir det sjukhuset och nytt läge iaf :P
4. Lyssnar på Maggio och återfinner peppen


På´t igen då!



Fördjupningsarbete/B-uppsats

Idag sätter arbetet med fördjupningsarbetet igång på riktigt. Idag är första ritkiga arbetsdagen som är tänkt att ägnas åt bara det här. Vi får väl se hur det går, men det vore skönt att komma igång, bara för att känna att man för en gångs skulle inte sparar allting till sista dagarna. Det har varit så hela våren...eller nästan hela det här läsåret. I vilket fall som helst känns det skönt att kunna koncentrera sig på det här de kommande två veckorna. Förhoppnigsvis lyckas jag åstadkomma något som ger mig godkänt och med lite tur blir det kanske lite intressant.

Hur som helst kanske det blir en del bloggande framöver :)

Söndag

Nu är det Söndag och jag har några planer för dagen. Idag måste det handlas mat, det var svårt att få ihop frukost imorse, men nu är jag mätt och glad. När jag nu ändå ska handla mat tänker jag se till att köpa lite frön som ska planteras för balkongen. Det fattas fortfarande något där ute. Utöver det borde vi nog tvätta och städa idag men vi får se vad Viktor säger när han kommer upp. En långpromenad vore skönt för det har jag inte hunnit med på länge.
Sedan är det ju såklart det förbenade fördjupningsarbetet som hänger över en. Jag hade bestämt mig för att vara ledig i helgen, men det är svårt. Jag bli så stressad av alla klaskompisar på facebook som verkar kommit så längt och här sitter jag och har knappt börjat. Om jag orkar tar jag tag i det i eftermiddag. Annars får det bli som det blir när det väl blir något. Det kommer nog lösa sig...så småningom. Det gör det nästan jämnt!

Har en halvdålig dag idag så jag kanske bara orkar med hälften av vad jag tänker nu, men det är väl bättre än inget alls tänker jag sedan!

Peace


BLÄ

Nu har jag den här fördömda uppgift fem att göra klart sista kvällen iaf. Jag hade bestämt mig att den skulle vara färdig redan förra veckan men det gick inte och den här veckan har varit helt fullspäckad med VFU, musikal och annat plugg. Jag ska se till att få skiten klart lite halvhjärtat ikväll och så ska jag åka till skolan imorgon. Efter det tänker jag ta ledigt hela helgen (om jag inte får fördjupningsarbetespanik) och bara vara. Speciellt med min Viktor. Vi behöver det nu. Speciellt jag.
Ja fy vad allt är konstigt just nu...blä.





Saknar min kärlek...



I natt har jag drömt så konstigt att jag förstår att jag behöver Viktor nu.
Vi har inte setts sedan i onsdags kväll och jag läntar otroligt mycket.
Konstigt nog känns det som söndag idag, men det är väl för att jag är ledig.
Eller "ledig" snarare...
På tåget ska jag försöka läsa så mycket det bara går.
Jag försökte på vägen hit också men det gick inte så bra, hoppas jag kommer må bättre den här resan.
De här dagarna har som vanligt gått fort, men jag har hunnit med mycket.
Snart är vi tillbaka igen, båda två.
Då blir det ännu bättre!