Vatt taoug du´vaäegen?!

Var tog det gamla vägen?
Och när blev det som kändes aktuellt till det förflutna?
När blev det som är nu verkligen nu, och när försvann allt man hade?
Vart tog det vägen?

Sista slitet...

...två halva teman kvar och sammanfattningen. Sedan blir det lite referering och finjustering. Tror att jag åtminstonne blir klar imorgon...om jag inte sitter uppe länge inatt, och det kanske jag gör. Ska iaf bli klar nu, snart. Sedan tar jag lov och slappnar av lite. Hurray!

Okej, koncentration nu då...

...har slitit med min portfolio idag. Eller slitit kanske är att ta i, men jag har börjat med den och jobbat på det i ett långsamt och behagligt tempo. Dock har chokladaskar, långfilmer och guitarheroes stört min annars otvivelaktiga koncentration. Kul juldagskväll tänker ni, när alla andra är på párty...men se párty kan jag leva utan, speciellt när det svider lite i kassan, det snart smäller och blir nytt år, skolarbete måste utföras (någon gång) och när erbjudandena kommer för sent...eller jag hade inte räknat med något, så jag lovade helt enkelt att chaufförera idag. Men det går bra. Jag ska verkligen komma igång nu och göra så mycket jag kan innan småttingarna ringer. Imorgon kommer Viktor (äntligen!) och vi ska ha vår andra julafton för i år. Nästa vecka kommer den tredje :)

Det är dödligt roligt att spela gitarr!

Otroligt är också att jag varit ledig i typ tre dagar innan jag får skolpanik. lite därför vill jag bli av med det här. Skriva klart eländet och strunta i det...så att jag kan ta lite lov på riktigt sedan.

God fortsättning.

             förresten så älskar jag att vara hemma!


All I want for christmas is jul...

Jag börjar faktiskt längta hem och efter jul riktigt ordentligt nu, vilket också medför att jag börjar bli riktigt trött på skolan. Ingenting är direkt roligt när man bara längtar efter att får åka härifrån och det temat vi håller på med just nu är helt ärligt...sådär!

Men imorgon har jag bara ett seminarie och en "storgrupp" (vilket för övrigt är typ den mest tidsödslande aktiviteten på hela högskolan dalarna) så efter tolv någon gång börjar vi vår färd. Vi åker till Avesta imorgon, och kanske tom jobbar ett par timmar, sedan sover vi båda hos Viktors päron och på lördag morgon lämnar jag dem :-'( för att åka hem till mia kära föräldrar, systeryster och mormor och morfar :D...det blir nog helt fantastiskt, även om jag kommer sakna Vickan från samma stund som jag åker ska det bli så skönt att komma hem. Har inte varit hemma sedan i mitten av september, så jag känner att det börjar bli dags.

Sedan frå vi se hur det blir med resten...det blir ju nyår och sånt också! 

Blogga av mig...

Jag har varit dålig på att blogga ett tag och så kommer två inlägg samma kväll, men jag tog just min största förfriskare alldeles nyss. Min tänkarposition och min lugnaste stund på hela långa dagen.
Jag tänker mycket just nu, och det kan ses som ett allmänt vanligt beteende hos mig, men jag har liksom inte haft tid på länge. Jag hade en ångestperiod för någon månad sedan, då jag verkligen undrade om jag verkligen vill bli lärare?! Vad skulle jag göra här i tre år till annars.

Lugn, gott folk...den ångesten har lagt sig, speciellt efter seminariet idag, vi konstaterade alla i kör att läraryrket nog kan vara det svåraste i hela världen. Vi har ett galet stort ansvar att bära på våra ryggar, men vi skaffar oss möjligheter att tackla...allt vore att ta i närheten av bristningsgränsen, men vi lär oss att tackla mycket.
Som lärare blir jag hobbypsykolog och miniterapeut, handledare och coach, personlig assistent och en del av ett arbetslag, jag blir ansvarig för en egen planering och struktur och jag blir en länk mellan verkligheten och styrdokumenten. Jag vet att jag kommer kunna stortrivas, jag ska bara hamna rätt!

Sedan tänker jag mycket på hur det inte varit om jag varit här, nu, precis som det är. Det är väldigt mycket som är jobbigt nu och tar emot, men jag står ut och orkar trots allt mycket tack vare min tappre springare...Viktor hjälper mig mycket när det är svårt. Men tänk; TÄNK! om han inte gått kvar på Sjövik, tänk om jag inte blivit störtkär i honom, tänk om jag kommit in i Göteborg tidigare, eller dissat Falun och tryggheten för att gambla och satsa på Göteborg på riktigt. Hade jag suttit i min egen lägenhet nu då? Eller hade jag delat den med någon annan? Tänk om jag bott kvar hemma, och knäckt extra på sommarjobbet som jag hatade av hela mitt eget hjärta?! TÄNK! Hur mitt liv hade kunnat se ut...Hade jag tänk annorlunda i vissa situationer?

Oh god!

Nu är jag så trött och less på artiklar om stenprojekt och arbete i lera. Jag vill inte alls åka till regementet imorgon för att lära mig olika uttryckssätt och jag vill DEFINITIVT inte åka på VFU på torsdag ochh ålla i ett moment som jag inte vill ta på mig.

Jag önskar att det var jullov och att jag slapp sitta med portfolion hela julen!

Ska försöka hinna med så mycket som möjligt. Synd att jag missat en hel bok som ska läsas till på onsdag. Och jag som skulle julklappa i helgen. Mysigt under stress?! Nepp!!

Försöker andas och lugna mig med den söta kaninen...
http://www.ferryhalim.com/orisinal/g3/bells.htm

Herrå!