Vad jag gör? Skriver examensarbete! Hur det går? Prat' inte om 'et!

Nu har vi kommit igång. Efter en lång semester och teta askmoln och igår hade vi handledning. Samtalet började med:
"Ja, vi får nog sikta på opposition i augusti för er del"

Då tände det till i tanerna och just nu jobbar vi på i rena vansinnet och med en massa jävlarannamma för inte har vi tänkt något annat än att vara klara till vecka 22. Naiva?! Ja, varje gång. Men jag hoppas på vårenergin och Maddes förmåga att rycka upp sig under press. Vi kanske ses i juni för kommande månad lever vi inte ett värdigt liv. Ses på andra sidan!

Trygghet i skolans miljöer, hej hej!

Vännerna, bekantskapen och livet.

Idag har jag gjort min sista VFU-dag. Det blir förhoppningsvis inte min sista dag på skolan men det är ju meningen att det ska vara så. När jag åkte hem efter en fin eftermiddag med barn som var mysiga eftersom de fått så mycket glass de kunde äta funderade jag endel på alla jag mött under tiden jag varit där. Barn, föräldrar och såklart annan personal på skolan...Bara genom att plugga här i tre år har jag mött så många människor som jag annars inte ens skulle veta att de fanns. Dessutom har de, så gott som allihop, lämnat ett ganska stort avtryck i mitt liv.
Jag började tänka på alla andra jag mött sedan jag lämnade Linköping tack vare studier. Till att börja med Viktor, men så klart alla andra. Både på Sjövik och här i Falun, på mitt extrajobb här och genom högskolan. Det är med en viss känsla av sorg jag inser att jag på ett sätt bildat mig ett helt nytt kontaktnät här. Nu har jag på något sätt två och var jag än bestämmer mig för att ta vägen sedan kommer jag delvis bli utan ett av dem och detta gör mig ledsen, både som proffesionen Lärar-Åsa och som bara mig. Ska jag dessutom ta vägen någon helt annanstans så är det bara att börja om igen.
Det är konstigt. Att allt ska börja kännas så bra när det snart är dags att picka och packa igen. Att allt ska falla på plats när det som kan bli stabilt snart är ostabilt och ovisst igen. Eller öppnar man bara ögonen och ser vad man har när man snart bli av med det? Sådan är visst jag.


 


Utslängd?

Jag undrar om man kan bli utslängd från blogg.se...
Såklart kan man väl gissa att inte alla bloggare (om man ens kan kalla mig det :P) ska kunna blogga trettiofyra gånger varje dag och skriva om lunchen två gånger, vädret tre, dagens olika klädslar fyra gånger, göra några "fråga mig" inlägg med två frågor i varje och senare ursäkta sig för lite gamla inlägg som männiksor tagit illa vid sig av. Då skulle bloggportarna inte ha råd att försörja alla bloggare som har detta som sitt arbete. Själv har jag ett annat kall i livet och blir lärare om ungefär 9 månader. Typ som att vänta bäbis.

I alla fall. Jag hade ju något att berätta. Det här uppehållet beror ju såklart på någonting. Denna gången bil. Eller bilar. Jag mosade min förra...


Dök in i den här...


Låg i soffan med min, hittills (jag är lite utav ett proffs), saftigaste hjärnskakning i 1-1½ vecka. Kom på fötter och lekte med Cia några dagar och skaffa mig sedan den här...

 

En annan dag ska jag berätta om alla andra skojiga saker jag gjort ett tag utan att berätta något, men inte just nu. Nu ska jag bli fisk från en förkylning, bestämma mig för om jag ska (har råd att) förnya gymkortet över sommaren och köpa en massa födelsedagspresenter.

På återskrivande.